Reţetă Tzatziki (gastronomia grecească) – sos de iaurt şi castraveţi, dres cu ulei, usturoi, sare şi piper. Se serveşte răcit, cu fripturi, legume şi pâine. Perfect pentru o gustare de prânz, ne aminteşte de zilele petrecute pe insulele grecesti.

Preparare:
- Castraveţii se curăţă, se rad mărunt, se storc de apă şi se adauga sare.
- la castraveţi se adauga Usturoiul, împreună cu oţetul de vin şi cu iaurtul. Se amestecă bine. Cu uleiul adaugat se amestecă din nou.
- Tzatziki se serveşte răcit. Poate fi decorat cu măsline si/sau cu felii de roşie.

Ingrediente: ~6 persoane
350 ml iaurt
1 linguriţă de sare
2 castraveţi
2 linguri de ulei de măsline
6 căţei de usturoi
1 lingură oţet de vin





Oferte Grecia 2014




The world wide web
01. Tracia
02. Macedonia
03. Epirusz
04. Tesalia
05. Grecia centrala
06. Attica
07. Peloponezia
08. Creta
09. Insulele Evia
10. Egeea
11. Insulele Ciclade
12. Insulele Ioniene
13. Insulele Dodecaneze