Transport local in Grecia

Cele mai ieftine mijloace de transport sun autobuzele locale şi cele care asigură transportul între localităţi, aceştia însă nu au staţii marcate nici program de circulaţie fixă. Taxiurile de obicei folosesc taximetre, dar în cazul curselor mai lungi se poate negocia înainte. Preţurile sunt apropiate celor din România, cu excepţia celor de noapte, când sunt mai ridicate. Există taxiuri (tip maxi-taxi, care deobicei sunt mai ieftine) cu rute şi destinaţii fixe care asigură transportul mai multor persoane pe acel traseu.
Agentia de transport feroviar --- OSE
  

Cu maşina personală

Dacă călătoriţi cu maşina personală, aveţi nevoie de următoarele: permis de conducere internaţional, certificat de înmatriculare, asigurare (foarte indicat), triunghi reflectorizant, folosirea căruia este obligatorie în cazul defecţiunilor technice, semnul ţării de origine (RO). Șoselele insulei nu prea sunt asfaltate, pe cele cu pământ se recomandă prudenţă în conducere deoarece acestea sunt foarte înguste şi denivelate iar gropile nu sunt marcate dinainte. Și aici sunt în vigoare semnele de circulaţie internaţionale, pe lângă care este bine de luat în calcul atât temperamentul şoferilor greci cât şi condiţiile de drum neobişnuite.

 

Rezervari ferryboat in Grecia:

 ferries to Greece by AFerry.com 

Închiriere maşină sau motocicletă

Se face cu permis de conducere internaţional, care este necesar chiar şi pentru micile motoscutere (cu capacitate cilindrică de 50 cm³). În cazul în care şederea pe teritoriul greciei a unui ceteţean străin depăşeşte 90 de zile, pentru conducerea unui motoscuter acesta va avea nevoie de permis de conducere eliberat de autorităţile greci, care se poate solicita la secţia de poliţie unde acesta aparţine conform locului de cazare. Vârsta de la care se poate închiria maşină, motocicletă sau motoscuter în Grecia este de 21 de ani împliniţi (în unele locuri chiar 23 de ani) şi cel puţin un an vechime în conducere. Pentru orice vehicul închiriat este recomandat solicitarea unei asigurări integrale.
Oferte Grecia 2014
The world wide web
01. Tracia
02. Macedonia
03. Epirusz
04. Tesalia
05. Grecia centrala
06. Attica
07. Peloponezia
08. Creta
09. Insulele Evia
10. Egeea
11. Insulele Ciclade
12. Insulele Ioniene
13. Insulele Dodecaneze